A sztori

A Késői Szüret produkciót 2005-ben hoztuk létre (a mi: Nagy Sebestyén és Tóth Gábor), azzal a céllal, hogy érthetően, lazán, a mindennapok nyelvén népszerűsítsük a minőségi – elsősorban magyar – borokat. Novemberben a radiocafé 98.6-on elindítottuk a Késői Szüret rádióműsort, ahol élő adásban kóstolunk borokat és beszélgetünk róluk, a két műsorvezető: Megyeri Sára és Sebestyén.

A radiocafé megszűnése után, 2012. január 11. óta a RadioQ 99.5-ön folytatódik műsorunk, minden szerdán 20-21 óra között.

Tevékenységünk menet közben a rendezvényszervezéssel bővült, 2009 óta rendszeresen tartunk kóstolókat, melyeket borjour-oknak neveztünk el. Mostanra négy borjour típus alakult ki a törzsfejlődésben: a Mini, ezek 40 fősek, általában egy borász a vendégünk, és hetente tartjuk őket. A Borjour Extrakon érdekes, különleges, időnként extra helyszíneken kóstolunk, általában egy borászal. Aztán ott van a Klasszik, melyet a nyári időszak kivételével minden hónapban rendezünk az Alagút tetején a Manna étteremben, 7-10 borásszal és kb. 200 kóstolóval. A legnagyobb pedig a Magnum, ami igazi behemót borfesztivál, ezernél több látogatóval. A borjourok közös jellemzője, hogy a vendégek kizárólag a belépőért fizetnek, a borokért nem, valamint hogy ezek kötetlen, nem ültetett, jövős-menős borkóstolók, ahol a cél – amit bormédiumként már indulásunkkor meghatároztunk – az, hogy összehozzuk a borászt és vendégeinket, és minden borszeretőt – egymással.

Magnum partner