Bor Blackjack

A Borjour új játéka, melyben egy nagy vakkóstolón a vendégek együtt küzdenek a bank ellen! És ha elég sok mindent kitaláltak (vagy elég nagy szerencséjük van…), visszakapják a belépő árát!

Mikor? május 4., 19:00-21:30
Hol? Magyar QTR, V., Belgrád rkp. 18.
Belépő: 4900 Ft. A belépő tartalmazza a vaktesztet (10 tétel) és ásványvizet.
Jelentkezés: info@borjour.hu, az első 30 jelentkezést fogadjuk el (a regisztráció kötelező, fizetés a helyszínen)

A Bor Blackjacken a vendégek 10 különböző bort kóstolnak vakon. Minden egyes tétel után közösen döntést kell hozniuk arról, mi lehet a kóstolt bor. Három kérdésben kell egyezségre jutniuk: 1. mi a szőlőfajta?, 2. melyik országból származik a bor?, 3. melyik borvidékről származik a bor? Egy körben a vendégek közös csapata max. 10 pontot szerezhet: 5-öt a szőlőfajtáért, 2-t az országért, 3-at a borvidékért. A 10 bor megkóstolása után tehát max. 100 pontot szerezhetnek. És… ha ebből a megszerezhető 100 pontból legalább 50-et gyűjtenek, minden vendég visszakapja a belépő árát!

A játék során két segítség is kikérhető:
1. Melyik nem?
Ezt akkor érdemes kikérni, ha két tipp közül nem tud dönteni a csapat. Például a csapat fele szerint pinot noir a kóstolt bor, a másik szerint kékfrankos. Ilyenkor kihasználhatják ezt a segítséget, és a bank megmondja a két tippből az egyikről, hogy az biztosan nem jó.

2. Mondj kettőt!
Ezt a segítséget akkor érdemes kérni, ha a csapatnak végképp ötlete sincs egy kategóriában. Például, hogy melyik országból való az adott bor. Egyszer dönthetnek úgy, hogy a bank adjon két tippet (például: “Ez a bor vagy olasz, vagy spanyol!”), melyből az egyik a helyes megoldás.

A 10 feladványbor legalább fele külföldi és mind fajtabor.

Gyertek és raboljatok borbankot! ;)

Magnum partner