Blog

A Borjour Magnum kiállítói

Az év legnagyobb borkóstolóján 200 borászat boraival ismerkedhetsz korlátlanul! Magyar borászatok, borkereskedések, gasztronómiai kiállítók, Borkaszinó és közel 1000 különböző tétel… csak győzzük az ismerkedést! 🙂 A 9. Borjour Magnum újdonságai: > 200 borászat, közel ezer különböző bor korlátlanul! A 6900 Ft-os belépő megvásárlásával korlátlanul kóstolgathatod az összes kiállított bort! > Pinceár -10%! Kedvezményes vásárlási lehetőség […]

borjour

Borjour Magnum Helyszíni Információk

BORJOUR MAGNUM – Helyszíni Információk  1. Helyszín: Millenáris “B” Épület, Bp, II.ker., Kis Rókus u. 16-20.     Időpont: 2018. február 17. szombat   2. Nyitva tartás: 15:00 – 21:30 Borjour Magnum Plusz! belépőjeggyel: 13:00 – 21:30 3. A kilépő ajándékot: egy toszkán vörösbort – mely csak Páros belépőhöz és a “Borjour MAGNUM + 1 Szupertoszkán” belépőjegyhez […]

Megint Grúzia áll nyerésre a “borászat bölcsője”-versenyben

Grúzia és Irán nem győznek azon vitatkozni, hogy melyikük területén készített először szőlőből bort az emberiség. Grúzia azért vallja magának a “borászat bölcsője” titulust, mert az összes eurázsiai szőlőfajta ősének maradványait itt találták meg, azaz minden, a borászatban a mai napig használt szőlőfajta innen ered. Ám Irán sem marad le: egy 1968-ban itt (pontosabban Irán […]

Ennél vulkanikusabb nincs is: a mai napig készül bor Pompei-ben

A neve pedig a Vezúv által elpusztított romváros leghíresebb épülete után Villa dei Misteri. A szőlőtőkék ott nőnek az ókori villák egykori kertjeiben, a szőlőt pedig – ha minden igaz, ha nem is a helyszínen, de nagyon közel dolgozzák fel. Egyetlen baj van vele:  a palackára úgy 100 euró és elég sokat kell kutatni utána […]

A Villányi Franc-t még konferenciában is szeretjük

A szakmai konferenciák 90 százalékban a smúzolásról szólnak: a maradék 10% a pogácsa minősége feletti lamentálással telik – mondatja velünk az évtizedes tapasztalat. Ehhez képest smúzolni mentünk, kikerültük az összes pogácsát és információtól részegen távoztunk a 3. Franc&Franc-szimpóziumról. A Franc&Franc – míly meglepő – a Villányi Franc-ról szól: idén az első napra úgy 180 borászt […]

Kakukktojáskeresés a Vesztergombinál egy karton rozéért!

Kakukktojás alert! A 2017-es évjárat legvigyorgósabb újbor-kampányába futottunk bele a Vesztergombi pincészet Facebook-oldalán. A remek szekszárdi pincészet lepalackozta a 2017-es rozéját, méghozzá püspöklila csavarzárral. Ám az ezernyi palack közé elrejtettek hármat, ami nem lila, hanem hirtelenzöld: aki bárhol, bármelyik polcon megtalálja a három kakukktojás-palack valamelyikét és visszajuttatja nekik (hangsúlyozottan üres állapotban :), annak küldenek cserébe […]

Rajzfilmek lepték el a MONYO palackjait

A MONYO Brewing&Co. címkéit eddig is csíptük, bár tény, hogy  elsősorban nem ezért szerettük őket: egyikben sem volt nagy hiba, de az idő és a sörök szaporodása miatt eléggé széttartottak. Most eljött a perc, hogy egységesítsék a sörök megjelenését és az egész főzde teljes arculatváltáson essen át. Ehhez minitendert hirdettek és előre leszögezték, hogy ők […]

Boldog szülinapot, Pajzos!

A napokban lett 25 éves a Pajzos, Tokaj-Hegyalja egyik kiemelkedő pincéje. Ez azért is nagy szó, mert a mostanában ünnepelt jubileumok között ez számít a legtekintélyesebbnek: a Pajzost ugyanis a rendszerváltás után nagyon korán, 1992-ben alapították, ezért az egyik korelnöknek számít a borvidéken. Ráadásul a  tulajdonosi köre is stabil, a többi hegyaljai pincéhez mérve különösen. […]

Ugyanaz, csak hamvasabban: Patrícius Katinka, 2016, Tokaj

A kedvenc hegyaljai késői szüretünk új évjárata jelent meg a piacon – természetesen muszáj volt megkóstolnunk ahhoz, hogy kijelenthessük: a Katinka 2016-os évjárata már megint egy kacsintással iskoláz le mindenkit. A Patrícius borház késői szüretelésű borát így kóstoltuk élőben a Flavorben (Trend FM, 2017.12.05.)