Rólunk

Rólunk

 

A Borjourt 2005-ben alapítottuk. Kezdetben rádióműsor volt, a legendás radiocafén, aztán hamar elkezdtünk találkozgatni állandó hallgatóinkkal és a találkozásokból rendszeres kóstolók lettek, akkor még „Igyunk együtt!” néven (hiába, az ember fiatalon a legkreatívabb!). A rádióműsor azóta már a Trend FM-en hallható (keddenként déltől, Flavor néven), van egy online magazinunk is (Flavor.hu), a rendezvényekből pedig egyre több lett, ma már kb. 40-et szervezünk évente, a 3000 fős Borjour Magnum a Millenárison pedig az év legnagyobb beltéri borkóstolója. Az évek alatt egyre többen csatlakoztak hozzánk – közel 15000 regisztrált tagunkkal mi vagyunk az ország legnagyobb boros közössége.

 

Nagy Sebestyén, alapító, borszakértő:

Sokszor kérdezik tőlem, hogy „Hogy lettél te ilyen boros?”. Az értetlenséget a kérdés után soha nem kell színlelnem. Hát, hogy ne lennék? Mikor a bor a legjobb cucc. Nincs még egy ilyen ital (sem étel, sem fűszer, sem ajzószer, sem bármi más), ami mesél arról, honnan jött, miből lett, hová tart… ami fejlődőképes… amiről tudod, hogy fiatal-e vagy ereje teljében van, talán érett vagy már aggastyán… ami olyan összetett, hogy ahányszor megérinted, annyiféle… amivel játszani lehet, meg tanulni róla, az egész rohadt életben!… és amit olyan nagyon, de nagyon sokan szeretnek. Itt, a Borjourban – Magyarország legnagyobb boros közösségében – már tizenötezren. Na, ők már nem tesznek fel megválaszolhatatlan kérdéseket.


Tóth Gábor, alapító, gazdasági vezető:

A cég alapítója és aktív háttérembere vagyok. Célom, hogy rendezvényeink, rádióműsorunk és online közösségi aktivitásaink segítségével embereket hozzunk össze és szolgáljunk ki – első sorban – minőségi, de elérhető borokkal, termékekkel és szolgáltatásokkal. A kedvenceim a Borjour-rendezvényeink, ahol lehetőségem van személyesen találkozni a hozzám hasonló emberekkel, laza nyitott és baráti hangulatban.

 

Megyeri Sára, szerkesztő, műsorvezető:

Az alapítás utáni évben kerültem Borjour-közelbe a radiocafén: addigra már rendszeresen írtam borokról, de soha nem ennyire menő közegben. Az írás mellett az élet részévé vált, hogy nagyközönség előtt is beszéljek. Akkoriban még sokszor kaptuk meg, hogy hogy mer valaki a Szent Nedűről úgy beszélni, hogy nem csinált belőle egy cseppet sem: ezért lett a tapasztalaton kívül  WSET felsőfokú és borász-szakmunkás oklevelem. Azóta sem csináltam egy cseppet sem.
A Borjour örök, de újabban a Flavor-ön írok és a Flavor-ben beszélek. Már nem csak borról és MINDENBE teszek babérlevelet!


Tóth Máté, rendezvényszervező:

Diplomás sportoló, sportos diplomás… Amióta az eszemet tudom, kergetem a focilabdát, viszont a tudás hatalom, ezért közgazdász lettem.  Unokabátyám, Tóth Gábor révén már a kezdetektől ismertem a Borjourt és amikor elkezdték a kóstolókat, én megszerettem a bort. (Érdekes…) Mindig is vonzottak a rendezvények és most mit ad Isten, azokat az eseményeket szervezem, amik megszeretették velem ezt a világot.  A csapat tagjaként kapcsolatot tartok a borászokkal, partnerekkel és a vendégekkel.

 

 

Rendezvények

Borjour a Facebookon