160 kiállítóval és rengeteg apró buborékkal nyit a VinCE Budapest

A Várkert Bazárban rendezik idén a VinCE Budapest Wine Show-t

160 kiállítóval és rengeteg apró buborékkal nyit a VinCE Budapest

Idén április 5-6-7-én, új helyszínen, a Várkert Bazárban rendezik meg a régió legelegánsabb boros rendezvényét, a VinCE Budapest Wine Show-t.  (Nem vettük át a most divatos elgépelési stílust, a VinCE feloldása: vin, mint bor és CE, mint Central Europe.) A 160 kiállító több, mint ezer bort mutat be, amelyek a napijegyek ellenében korlátlanul kóstolhatók 19:00-ig.*  A lényeg viszont a mesterkurzusokon van: napi 5 sztárelőadóval megtámogatott előadást, több workshopot és rengeteg spontán borbemutatót rendeznek csütörtöktől vasárnapig.

Az idei VinCE Budapest már kifejezetten a pezsgők és burborékok köré szerveződött, ugyanis évről évre a legnépszerűbb mesterkurzusok a pezsgőről szóló reggeli szeánszok voltak. Ezért idén már 8 mesterkurzus szól a champagne-ról, cavaról, proseccoról (és lesz sörös workshop is, hiszen minden hangszeren játszanak 🙂 Igez, ezeknek a jó része betelt, de érdemes figyelni a honlapot: a Trentodoc vs. Franciacorta (előadó: Tom Stevenson), a Freixenet (előadó: Domi Doménech és Pritic Peter) és a Foss Marai prosecco (előadó Marinela Vasilica Ardelean) – kurzusokon még zöld a jelzés.

A bubin túl

Aki nem ragaszkodik a pezsgőzéshez, az kóstolhat egy rakás szupertoszkánt Master of Wine-vezetéssel (Peter McCombie) vagy elmélkedhet a terriorról vulkanikus borokon keresztül úgy, ahogy egy Master Sommelier (John Szabo) szokta.
Az előadókat nem véletlenül soroltuk fel: mára szinte természetes, hogy a három nap alatt nyüzsögnek a borvilág szupersztárjai a termekben, így aki erre kattan, az akár autogramm-gyűjtésbe is kezdhet – mondjuk a kóstolópoharára.

A kiállítótérben lesz külön sör- és spirit-sor, (helyreállítandó a PH-t, ahogy a gyakorlottak mondják), pultnál pedig a V4 országainak borai mutatkoznak be együtt.

Jegyeket kizárólag online érdemes vásárolni, mert a helyszíni jegyértékesítés bizonytalan, hiszen ha megtelik a Várkert Bazár, hiába áll ott az ember a legszebb ruhájában a legjobb borokra szomjasan…

Találkozunk csütörtökön! És pénteken. No meg szombaton.

*Utána zárásig, azaz 22:00-ig a pultoknál lehet fizetni a borokért.

A kép forrása: Pixabay