És nemzetközivé lesz: itt a 6. Franc&Franc!

És nemzetközivé lesz: itt a 6. Franc&Franc!

Hatodik alkalommal rendezik meg az ország egyik legrangosabb borkonferenciáját, a Villányi Franc&Franc-t. A november 19-20-án tartott nagyszabású előadássorozat és Franc-seregszemle egyben előkészíti a terepet a jövő évi Franc du Monde-nak, ami az első, cabernet franc fajtára összpontosító nemzetközi borverseny lesz.
Az idei szakmai fórum tematikáját is ehhez igazították: a tanácskozás egyik célja természetesen a villányi termőtáj mind jobb és mélyebb megismerése, amelyet azonban idén is nemzetközi kontextusba helyeznek, elismert hazai és külföldi szakértők előadásaival és felszólalásaival. Idén a szakmai zsűri 3 classicus, 6 premium és 3 super premium tételt javasolt, amelyeken keresztül a résztvevők átfogó képet kaphatnak az aktuális Villányi Franc-évjáratról.
A pénteki nap számos előadása között Demetri Walters és Peter McCombie Master Of Wine-ok vezette nemzetközi kóstolót és a franc-nal folytatott erjesztési, érlelési és terroir-fókuszú kísérletek bemutatását is meghallgathatják az érdeklődők: idén a zöldmunkák közül a fürtzóna kilevelezésének hatásait ismerhetik meg a kész bor minőségére.

A szombati kóstolónapon a villányi pincékben túrázva ismerkedhet meg 250 borrajongó a legújabb Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes prezentálásában. A kóstolónapon több mint 25 pincészet 40 cabernet franc borát lehet megkóstolni, de a szomszédos országok franc-termelői közül is várnak  vendégborászatokat. A helyszínek között buszjárat szállítja a vendégeket a borvidéken belül.

A férőhelyek tehát meglehetősen korlátozottak: tekintve, hogy a Franc&Franc túlzás nélkül az egyik legfontosabb és legnépszerűbb boresemény lett mind a szakma, mint az elkötelezett borkedvelők körében.

A teljes programot és a részleteket a Villányi Borvidék honlapján találják meg.

 

Borász Partnereink