Ilyen volt a Borjour Magnum 2022 – vol. 4.

Ilyen volt a Borjour Magnum 2022 – vol. 4.

Nagy volt. És nagyon jó volt. Egyedül nem is bírtunk volna el vele, úgyhogy megértünk pár bloggert, hogy rajtunk kívül ők is pásztázzák végig a kínálatot alaposan a 2022-es Borjour Magnumon és írják meg, hogy érezték magukat, ki lett az új felfedezett vagy az újrafelfedezett… egyáltalán, hogy látták a kiállítókat a mi rózsaszín szemüvegünk nélkül.

Az első, második és harmadik részt  később is bepótolhatjátok – bármikor be lehet kapcsolódni a sorozatdarálásba!

A mostani epizódban a Zamatkaland Blog óriásgalériás Insta-beszámolóját adjuk közre, bónusz bor-étel-párosítással!

 

Besenyei Borház – Egri Bikavér Superior 2016

Besenyei Borház – Egri Bikavér Superior 2016
Kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, blauburger és kadarka házasitásával készült bor. Nagyon szép egyensúlyban vannak a savak a közepes testtel.

Folly – Budai zöld 2021

Folly – Budai zöld 2021
Budai Zöld a badacsonyi borvidék egyik zászlósbora. A fajtát élénk „badacsonyi” savvilág jellemzi.

Gál Tibor – Egri Bikvarér Superior 2018

Gál Tibor – Egri Bikvarér Superior 2018
Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Pinot noir házasítása a fajták külön érlelődtek 500 literes hordókban majd egy év múlva lettek házasítva.

Babits – 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2019

Babits – 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2019
Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály szőlőfajtákból készített 6 puttonyos aszú. Az aszúra jellemző botritiszes ízzel rendelkezik, mellyel kellemes gyümölcsösség párosul.

Eszterbauer Tüke Bikavér 2017

Eszterbauer Tüke Bikavér 2017
Rubin színű, pirosbogyós gyümölcsökkel ribizlis, meggyes, cseresznyés jegyekkel rendelkező bor.

Grand Tokaj – Édes Szamorodni 2018

Grand Tokaj – Édes Szamorodni 2018
Felfedezhető a botritisz, amely kiegészül citrusos jegyekkel. Szép sav-cukor aránnyal megáldott tétel, hosszú lecsengéssel.

Sajgó Pince – Tokaji Szamorodni száraz 2017

Sajgó Pince – Tokaji Szamorodni száraz 2017
Furmint és Hárslevelû szõlõfajtákból készült október végi, november eleji szürettel. Mély hosszú íze kitûnõen párosul a kiegyenlített savakkal.

Frikker – Hárslevelű kései szüret 2019

Frikker – Hárslevelű kései szüret 2019
100% Hárslevelű kései szüretelésű bor. A fajtára jellemző illatos, gyümölcsös jegyekkel, szép savakkal rendelkezik.

Oroszlános Borbirtok – 3 pezsgő

Oroszlános Borbirtok – 3 pezsgő
100% furmint pezsgőm ami kifejezetten jól sikerült. Szép perlázzsal, könnyen csúszott.

OREMUS – Késői Szüret Cuvée 2019

OREMUS – Késői Szüret Cuvée 2019
Furmint, hárslevelű, zéta és muskotály. Gazdagon illatos bor gyümölcsös jegyekkel.

Szent Gaál – Cabernet Sauvignon 2017
Mélyvörös színű, igazán elegáns bor kerek, bársonyos, fűszeres ízvilággal és selymes tanninokkal.

Winelife Sopron – 2w Zweigelt
A ribizli mellett meggy és egy diszkrét fűszeresség is megjelenik a borban. Fanyar piros bogyós gyümölcsök, fekete borsos és herbás tónussal kiegészítve.

A Borjour Magnumot nem hagyhattuk borgasztronómia nélkül. A Stelázsi által készített pulled pork szendvicshez a Besenyei Egri Bikavér Superior 2016 kiválóan passzolt. A Thermomix által készített Tokaji aszús kacsamáj pástétom aszalt fügével és aszalt szilvával + Vörösboros kacsa rilette-hez a Gál Tibor – Egri Bikavér Superior 2019 passzolt.

Borász Partnereink