Ilyen volt a Borjour Magnum 2022 – vol. 4.
Nagy volt. És nagyon jó volt. Egyedül nem is bírtunk volna el vele, úgyhogy megértünk pár bloggert, hogy rajtunk kívül ők is pásztázzák végig a kínálatot alaposan a 2022-es Borjour Magnumon és írják meg, hogy érezték magukat, ki lett az új felfedezett vagy az újrafelfedezett… egyáltalán, hogy látták a kiállítókat a mi rózsaszín szemüvegünk nélkül.
Az első, második és harmadik részt később is bepótolhatjátok – bármikor be lehet kapcsolódni a sorozatdarálásba!
A mostani epizódban a Zamatkaland Blog óriásgalériás Insta-beszámolóját adjuk közre, bónusz bor-étel-párosítással!
Besenyei Borház – Egri Bikavér Superior 2016
Kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon, blauburger és kadarka házasitásával készült bor. Nagyon szép egyensúlyban vannak a savak a közepes testtel.
Folly – Budai zöld 2021
Budai Zöld a badacsonyi borvidék egyik zászlósbora. A fajtát élénk „badacsonyi” savvilág jellemzi.
Gál Tibor – Egri Bikvarér Superior 2018
Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Pinot noir házasítása a fajták külön érlelődtek 500 literes hordókban majd egy év múlva lettek házasítva.
Babits – 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2019
Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály szőlőfajtákból készített 6 puttonyos aszú. Az aszúra jellemző botritiszes ízzel rendelkezik, mellyel kellemes gyümölcsösség párosul.
Eszterbauer Tüke Bikavér 2017
Rubin színű, pirosbogyós gyümölcsökkel ribizlis, meggyes, cseresznyés jegyekkel rendelkező bor.
Grand Tokaj – Édes Szamorodni 2018
Felfedezhető a botritisz, amely kiegészül citrusos jegyekkel. Szép sav-cukor aránnyal megáldott tétel, hosszú lecsengéssel.
Sajgó Pince – Tokaji Szamorodni száraz 2017
Furmint és Hárslevelû szõlõfajtákból készült október végi, november eleji szürettel. Mély hosszú íze kitûnõen párosul a kiegyenlített savakkal.
Frikker – Hárslevelű kései szüret 2019
100% Hárslevelű kései szüretelésű bor. A fajtára jellemző illatos, gyümölcsös jegyekkel, szép savakkal rendelkezik.
Oroszlános Borbirtok – 3 pezsgő
100% furmint pezsgőm ami kifejezetten jól sikerült. Szép perlázzsal, könnyen csúszott.
OREMUS – Késői Szüret Cuvée 2019
Furmint, hárslevelű, zéta és muskotály. Gazdagon illatos bor gyümölcsös jegyekkel.
Szent Gaál – Cabernet Sauvignon 2017
Mélyvörös színű, igazán elegáns bor kerek, bársonyos, fűszeres ízvilággal és selymes tanninokkal.
Winelife Sopron – 2w Zweigelt
A ribizli mellett meggy és egy diszkrét fűszeresség is megjelenik a borban. Fanyar piros bogyós gyümölcsök, fekete borsos és herbás tónussal kiegészítve.
A Borjour Magnumot nem hagyhattuk borgasztronómia nélkül. A Stelázsi által készített pulled pork szendvicshez a Besenyei Egri Bikavér Superior 2016 kiválóan passzolt. A Thermomix által készített Tokaji aszús kacsamáj pástétom aszalt fügével és aszalt szilvával + Vörösboros kacsa rilette-hez a Gál Tibor – Egri Bikavér Superior 2019 passzolt.